Mand dyrkede planter for at få hash-olie, sagde han.

49-årig dyrkede hamp i stuen

Mand fra Karup fortalte at formålet med dyrkning af planter var at lave hash-olie

KARUP 10 hamp-planter, 48,6 gram hash, 29,43 gram marihuana, to vækstlamper og en mælkekasse med diverse artikler til dyrkning af hamp-planter.

Det er blevet konfiskeret i forbindelse med en retssag mod en 49-årig mand fra Karup.

En aften den 6. maj sidste år kom politiet hjem til manden og opdagede hamp-planterne. Der var seks på loftet og fire i stuen. Dem på loftet var ikke så store.

Manden blev tiltalt for at besidde planterne med det formål at fremstille et samlet udbytte på ikke under 285 gram marihuana samt at have besiddet yderligere 48,6 gram hash og 29,43 gram marihuana med henblik på videreoverdragelse.

Manden fortalte i retten, at planterne i stuen skulle plantes ude i haven. Det var meningen, at det skulle være til eget forbrug, det vil sige fremstilling af hasholie, der skulle bruges af helbredsmæssige årsager.

Retten fandt det ikke bevist, at det var til videreoverdragelse, men til eget brug.

Den 49-årige mand var også tiltalt for den 7. november 2020 klokken 23.55 at køre narkokørsel på Viborgvej i Holstebro Kommune.

Han blev stoppet af politiet, og testen viste udslag for THC (tetrahydrocannabinol, hash).

I retten erkendte han at have indtaget stoffet, men forklarede også, at han ikke følte sig påvirket.

Den 49-årige var tidligere straffet, og denne gang blev det til en dom på 20 dages betinget fængsel, en bøde på 9000 kroner og frakendelse af førerretten i tre år fra december 2020.

Han skal desuden i tvungen behandling for misbrug af euforiserende stoffer. Manden modtog dommen.