Mandag indledte partileder for Danmarks-demokraterne, Inger Støjberg, sin Danmarksturne. Turen gik blandt andet til Midtjyllands Lufthavn, hvor formanden Ulrik Wilbek, tog imod. Med var også politikerne fra partiet, Betina Kastbjerg (tv) og Dennis Flydtkjær samt partiets organisationschef, Steen Thomsen. Foto: Morten Hallstrøm

Støjbjerg: Vi er forpligtet til at få lufthavnen op at køre

Støtte til Midtjyllands Lufthavn bliver en del af Danmarks-demokraternes finanslovsudspil

KARUP - Det er afgørende, at der også er en fly-indenrigsrute fra Midtjylland - både i forhold til erhvervslivet, men også i forhold til alle andre, der vil til København og ud i verden.

Det slog partileder hos Danmarks-demokraterne, Inger Støjberg, fast, da hun i forbindelse med sin Danmarksturne mandag eftermiddag fik en rundvisning i Midtjyllands Lufthavn af formanden for lufthavnen, Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V).

Lufthavnen er klar med en operatør efter påske, hvis der kommer økonomisk støtte fra Christiansborg.

Klar med penge

Og Danmarks-demokraterne er klar til at give penge til lufthavnen, hvilket vil kunne ses i partiets finanslovsudspil, der kommer inden længe, fortalte Inger Støjberg.

Hun mener, at en varig lukning af ruten København-Karup og lufthavnen er et eksempel på, at Danmark knækker over, hvis der ikke prioriteres.

- Erhvervslivet har i den senere tid forpligtet sig til at købe klippekort, hvilket betyder, at det lokale og regionale erhvervsliv også gerne vil prioritere lufthavnen.

- Og når virksomhederne er det, så mener jeg også, at vi som politikere er forpligtet til ikke at lade det blive ved ordene, siger Inger Støjberg.

Hun sætter ikke et beløb på støtten. Ulrik Wilbek ønsker seks-syv millioner kroner om året svarende til udgifterne til security.

Passagertallet i lufthavnen har i flere år været dalende, ikke mindst under og efter corona. Inger Støjberg mener, det ville være ideelt, hvis lufthavnen kunne klare sig uden økonomisk støtte fra Christiansborg.

- Det kan den bare ikke nu. Coronaen gav lufthavnen et knæk den forkerte vej, og jeg mener, at vi har en forpligtelse til at få den op at køre.

Hun mener ikke, det er en luksus at have en lufthavn, som i vid udstrækning benyttes af de midt- og vestjyske erhvervsvirksomheder.

- Lufthavnen betyder, at det, alt andet lige, er nemmere at drive virksomhed i vores område, siger hun.