Frank Johansen og Søren Andersen (bagerst) har været med hele vejen siden starten i 1983. Foto: Morten Hallstrøm

40 års jubilæum: Karup Bio satser på de bedste film

Da den private biograf i Karup måtte give op trådte en gruppe frivillige til. Karup Bio fejrer 40 års jubilæum som frivilligt drevet i god form

BIFFEN I Karup lever den lokale biograf i bedste velgående takket være en gruppe frivillige, og nu kan biografen fejre 40 års jubilæum.

Rent faktisk har den eksisteret siden 1950, men i det første mange år var det i privat regi, fortæller formanden Frank Johansen, der til dagligt har styr på regnskaberne på Karup Kartoffelmelfabrik.

- I december 1982 lukkede biografen, da den ikke kunne konkurrere med video. Der blev gjort flere forsøg på at genåbne den, men det lykkedes først i juni 1983, da en lille gruppe mennesker besluttede at lave et anpartsselskab. Der skulle bruges 82.000 kroner og det lykkedes ved at sælge anparter af 1000 kroner stykket, fortæller Frank Johansen.

Ikke godt i starten

Det gik ikke for godt i starten, og der har været flere op og nedture op gennem tiden, men siden digitaliseringen er det mest gået frem og i dag drives en velfungerende biograf drevet af 22 frivillige.

- Det er et anpartsselskab, men det drives ligesom en forening med ulønnet arbejdskraft, der går op i det, siger Frank Johansen.

To af de frivillige har været med fra starten. Det er Frank Johansen og Søren Andersen. Førstnævnte har været formand siden 1996.

- Jeg er med, fordi det interesserer mig. Jeg har altid været bidt af film og jeg kan både lide at arbejde med teknik og administration, siger han.

Biografen gør en ære i at vise de nye, gode film, og det trækker folk til fra nær og fjern.

- Men vi er også lidt nørdedeog græder ikke, hvis der kun kommer én biografgænger. Det sker en gang imellem, men uanset hvad, så vises filmen, smiler Frank.

I forbindelse med jubilæet har foyeren fået et løft og er shinet op.

Desuden bydes der på gratis familiefilm den 10. og 11. juni. Der er seks forestillinger i alt.

Formand for biografen i Karup, Frank Johansen (tv) og Søren Andersen har været med fra starten, det vil sige i 40 år.
Foto: Morten Hallstrøm