Type: Volvo V90 T6 Benzin/El Plug-in Hybrid, ombygget hos Nilsson Special Vehicles i Laholm, Sverige Motor: 350 hk - 250hk forhjul (Benzin) - 100hk baghjul (EL) og er dermed også med AWD (All Wheel Drive). Farve: Denim Blue Metallic. Kapacitet: Kører op til 70 km på ren el.

Bedemand investerer i blå og bæredygtig rustvogn

Bedemand i Karup har købt en lydløs og udstødningsgas-fri rustvogn

KARUO Den sidste afsked ved en bisættelse foregår ofte gående bag rustvognen, inden den forlader kirkegården. Hos Bedemand Kjellerup-Ans kan den gåtur nu være både lydløs og fri for udstødningsgas.

Her har man investeret i en hybrid blå rustvogn.

- Ingen motorstøj. Og det er netop det, vi gerne vil have fokus på, når de pårørende går i respekt bagved. Der er ingen udstødningsgasser. Motoren er elektrisk, og bilen triller lige så stille derudaf, siger Henriette Bøgh Pedersen, som er daglig leder af Bedemand Kjellerup-Ans, der også dækker Karup-området.

- Vi har også bestilt en el-rustvogn, men den nye hybrid rustvogn er første skridt på vejen til en mere bæredygtig afsked, som vi som en naturlig del af vores forretning har stor fokus på, supplerer Per Rasmussen, der er indehaver af bedemandsforretningen.

Hos Bedemand Kjellerup-Ans er det stadig muligt at benytte andre biler udover den nye hybrid. Disse benzindrevne biler har man bl.a. i sort, perlemorshvid og indian grey. Derudover tilbydes også en motorcykel-rustvogn, og en hestetrukken kan også

rekvireres.

Bedemand Kjellerup-Ans’ holdning er nemlig, at det er helt afgørende i videst muligt omfang at imødekomme den enkeltes ønske om en smuk, personlig og tidssvarende afsked.

Ifølge Henriette er bedemandens fornemste opgave at lytte til de pårørende og dermed blive i stand til at skabe rammerne for lige præcis den afsked, der er rigtig for dem, og som måske ovenikøbet indfrier afdødes ønsker. På den måde æres og hyldes det levede liv på den helt rigtige måde.

Bedemand Kjellerup-Ans er en del af Bedemand Per Rasmussen som udover Kjellerup-Ans har afdelinger i Viborg, Stoholm, Tjele, Skals, og Bjerringbro, og den Denim Blå hybrid rustvogn kan benyttes i alle afdelinger.

Øvrigt: Har stjernehimmel og LED-lys og 360 graders kamera - så man via satellit kan se bilen hele vejen rundt.