Jacob P. Jensen forventer en øget vækst af virksomheder, der kommer i forbindelse med Hærvejsmotorvejen. Og så vil det være en katastrofe ikke at have en lufthavn i Karup, mener han.

DI: Midtjysk vækstcentrum har brug for lufthavn i Karup

Det er vigtigt med en lufthavn i Karup til de mange virksomheder, der forventes at blive tiltrukket af den kommende Hærvejsmotorvej

KARUP Motorvejen i Silkeborg har givet mange nye indbyggere og virksomheder.

Og det samme forventer formanden for Dansk Industri Silkeborg-Viborg, Jacob P. Jensen, vil ske i blandt andet Viborg, når Hærvejsmotorvejen kommer. Og så er der i allerhøjeste grad brug for en lokal lufthavn i Karup.

- Vi oplever, at motorvejen rykker væksten til Silkeborg fra Aarhus, og det samme forventer vi vil ske i Viborg-området, når Hærvejsmotorvejen kommer. Og så har vi Herning, Silkeborg og Viborg, som et midtjysk centrum, og da vi forventer et voksende antal virksomheder, vil det være en katastrofe, hvis der ikke er en lufthavn i Karup, siger Jacob P. Jensen fra Viborg-firmaet Jysk Display.

Han glæder sig over den nye lufthavnsbestyrelse med Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V), i spidsen, der nu går i gang med at lave en fire-årig strategiplan, der skal få den underskudsramte lufthavn op i flyvehøjde. Blandt andet vil bestyrelsen arbejde for en mere stabil drift med mindst fire daglige afgange fra Karup til København.

- Det er godt, at man laver en genstart og laver en ambitiøs plan for væksten, siger Jacob P. Jensen.

Han mener, at det i første omgang er vigtigt med flere daglige afgange til København, hvorfra man kan komme videre ud i verden.

- Når det er på plads og bunden er lagt, så kan man gå i gang en enkelt eller to afgange til en stor lufthavn ude i verden, måske Frankfurt, så man har det store ben ude i verden, siger Jacob P. Jensen.

Han vurderer, at der vil gå nogle år før det vil ske. Først skal Københavns-ruten godt op at køre.