Finn Granberg Hansen fortæller, at der er meget arbejde i at arrangere rejser til Bornholm. Men det er det værd. Han møder en masse glade mennesker, når han er af sted sammen med dem. På Bornholm har han selv en enkelt udflugt, ellers bruger han i vid udstrækning lokale guider. Privatfoto

Finn sender gæster til Bornholm: Dejligt at møde glade folk

Finn Granberg Hansen fra Engesvang er ejer og stifter af rejsebureauet »Bornholm med fly«, der også har flået fra Karup

ENGESVANG Folk på ferie er som regel glade folk.

Og Finn Granberg Hansen fra Engesvang kan godt lide glade folk.

I de sidste fem år har han drevet rejsebureauet »Bornholm med Fly«, som arrangerer pakkerejser til solskinsøen.

- Jeg kan ikke lade være, selv om der er en del arbejde i det. Jeg synes det er sjovt, og så møder jeg en masse skønne mennesker, siger Finn Granberg Hansen til spørgsmålet om, hvorfor han fortsat er i gang, selv om han lørdag fyldte 70 år.

Finn Granberg Hansen har 36 års erfaring i rejsebranchen. Han startede som rejseleder for Tjæreborg og rykkede siden hen ind på kontorer rundt omkring, blandt andet hos Team Sterling i Odense.

I 15 år arbejde han hos Bravo Tours i Herning, hvor hans speciale var grupperejser og special-arrangementer.

- Jeg holdt et foredrag for bornholmere, der skulle sydpå, og da jeg fløj hjem fra Bornholm, så sagde jeg til mig selv, hvorfor laver du ikke pakkerejser til Bornholm, fortæller han.

Der er jo langt til Bornholm fra Jylland med bil - men med fly tager det kun en time.

Det bliver til 12-14 afgange om året fra forskellige lufthavne, heriblandt Karup, der dog ikke er med i år. Målgruppen er 60 plus, og alt er betalt. Gæsterne skal ikke røre en finger.

- Jeg synes, jeg har fundet et godt koncept, siger Finn Granberg Hansen, der er med på rejserne, der foregår om sommeren i maj, juni, august og september. Altså udenfor højsæsonen, hvor priserne er til at komme til, og hvor der ikke er for mange turister på øen.

44 gæster kan der være i DAT-flyet. Og det er der som regel. Selv i de sidste to år, hvor corona for alvor hærgede.

- Danskerne ville gerne holde ferie herhjemme, forklarer han.

Igen til sommer sender han 12 fly af sted mod solskinsøen. Det skal ikke være større, mener han. For ellers skal han have ansatte, og det ønsker han ikke.