Lasse Krogh Søgaard blev tildelt Årets Idrætspris.Foto: Ole Johnsen

Lasse er en god golfspiller - og kammerat

Idrætsforeningen Flyvestation Karup (IFK) har afholdt sin traditionelle Julekur, også kaldet Julekaffebord på KFUM Soldaterhjem i Kølvrå

PRIS 70 af IFK’s mange medlemmer var mødt op på »Kuffen« for at høre formand KN Simon Rewers juletale til medlemmerne. Formanden var stolt over fremmødet på trods af corona. Det ville det være dejligt, hvis der kom lige så stor opbakning, når IFK afviklede deres små og store mesterskaber.

IFK har godt 1150 medlemmer af Flyvestation Karups godt 3000 medarbejdere. Herudover godt 180 medlemmer der er hjemsendt, civile og pensioneret personel, ægtefæller eller samboende, samt andre der støtter IFK med sit medlemskab.

Corona har også i år ødelagt mange tiltag og stævner for idrætten i forsvaret, specielt i foråret, men heldigvis er der visse idrætsgrene der ikke kræver nærkontakt, og som nu flere benytter sig af.

Formanden kunne fremhæve golfsporten og orienteringssporten som de store aftagere, dog igen lidt skår i glæden, at kun meget få unge deltager, men det ændres måske når græsset atter blive grønt og vejret bliver lidt lunere. Og der bliver lidt mere fred i verden.

KFUM havde som sædvanlig forkælet deltagerne med kaffe, the, norske klejner og æblekage.

Der blev delt præmier ud i forskellige idrætsgrene som flugtskydning, golf, orienteringsløb.

Årets skytte blev Jan Nørby, Årets Golfspiller blev Lasse Krogh Søgaard og Årets Orienteringsløber blev Lennart Bo Kristiansen.

Efter julekaffen var der orienteringsløb i Pilhuse Plantage ikke langt fra Grove Kirke, hvor 41 O-løbere deltog. Derudover var der lavet Nisse motionsløb inde på Flyvestationen, hvor næsten 100 løbere var tilmeldt.

Som sidste punkt til Julekaffebordet oplæste formanden motivationen til Årets Idrætspris:

Motivationen for denne pris er:

Pokalen tildeles en aktiv idrætsmand eller kvinde, eller enhed, der har udført et trofast og uegennyttigt stykke arbejde som leder, og/eller aktiv idrætsudøver, gennem en årrække, eller ved et flot resultat ved et stort mesterskab – til gavn for flyvestationens idrætsforening og dens medlemmer.

Dette års Idrætspris gives til et medlem der gennem mange år har været en af de bedste til sin idræt, og derved deltaget i DMI - og IFK-mesterskaber gennem mange år. Placeringsmæssigt i toppen i IFK, nævnt 8 gange slagspilsmester gennem de sidste mange år og blandt de 10 bedste i DMI hvert år. Derudover været med på det vindende hold i stableford for IFK til DMI-mesterskaber. Samtidig, sidder medlemmet gennem mange år i IFK Golfudvalg. Styrer helt på egen hånd, hjemmesiden www.ifkgolf.dk. Til denne hjemmeside er der minimum tilknyttet op til 70 golfspillere, som fast får indbydelse til årets matcher, får link til hvordan man melder sig til, og på dagen står han der også og spiller med.

Der er vel ingen tvivl om at det er MJ Lasse Krogh Søgaard der er tale om. Lasse er den anden halvdel af IFK Golfudvalg, hvor han i samarbejde med Kim Rasmussen styrer denne idræt på fortryllende vis for IFK.

Lasse er 48 år gift og har 2 børn og bosiddende i Hadsten. Han er en god kammerat, han er god til at lytte, han er inspirerende og god at snakke med.

Lasse sidder også som formand for DMI Golfudvalg, og hans entusiasme for dette, gør også at IFK er den IF der stiller med flest deltagere til DMI-mesterskaber, og til hver intern IFK-match møder der mellem 30 og 40 spillere op hver gang. Igen i år hylder vi en af de ildsjæle, der lægger så meget energi i, at vi andre kan dyrke vores idræt.

Ole Johnsen