Det er gået støt og roligt fremad siden Onsdagscafeen genåbnede efter corona.

Onsdagscafeen har god vind i sejlene

Onsdagscafeen, der her i august fylder fire år, er et stort plus for borgerne i Karup

KARUP Onsdagscaféen fylder fire år og set som et tilbageblik siden caféens start, er det gået støt og roligt fremad, og det er til trods for covid-19 nedlukninger i flere omgange.

Siden sidste nedlukning før julen 2021 var folkene bag noget spændte på, om opbakningen stadig var til stede blandt områdets borgere.

- Det kan vi nu med glæde konstatere er tilfældet, og siden vi åbnede igen, er det gået støt og roligt fremad, oplyses det i en pressemeddelelse.

Onsdagscaféen er et resultat af et samarbejde mellem Trivselspiloterne, Karup Borger- og Erhvervsforening, Støtteforeningen for Forsamlingshuset, Ældresagen og Røde Kors i Karup

Som altid forsøger man at holde et eller andet foredrag eller lignende en gang om måneden.

- Men det er helt klart vores indtryk, at gæsterne ser det sociale aspekt, som værende det primære i caféen. Der er altid masser af snak ved bordene, og vi har indtryk af, at gæsterne, som jo primært er folk, der ikke længere har tilknytning til arbejdsmarkedet, er glade for de bekendtskaber, man får ved at gæste caféen, skriver Ingrid Larsen i meddelelsen.

Caféen drives af en flok frivillige mænd og kvinder, der på skift møder ind hver onsdag og gør klar med kaffe, the, friskbagte boller og kage i Karup Kultur- og Forsamlingshus, som siden caféens start har været rammen om konceptet, hvor man bare dropper ind og hygger sig. Det koster ingenting at være en del af fællesskabet, og derfor kan stort set alle få råd til at være med, man betaler kun for det man drikker og spiser.

- Det er vores klare indtryk, at vi med caféen har været med til at forebygge ensomhed blandt områdets enlige borgere, men også en del par kigger forbi til en hyggelig snak om løst og fast og om, hvad der rører sig i området.

- Som nævnt er det gået fremad med antallet af gæster siden nedlukningerne på grund af Covid-19, vi har dog stadig plads til flere, hvis der skulle sidde nogle rundt omkring i området, der trænger til lidt socialt samvær og en god snak med ligesindede. Skulle man have lyst til at spille et eller andet spil, er dette også en mulighed. Vi har flere forskellige brætspil og spillekort liggende, hvis der skulle være interesse for dette.

I caféen ligger der altid sedler på bordene, der beskriver, hvilke arrangementer cafeen byder på i den nærmeste fremtid, og hele programmet for resten af 2022 er således også allerede tilrettelagt sluttende med lidt juleunderholdning den 21. december med gløgg og æbleskiver i selskab med Ole Brandstrup, der kigger forbi med guitaren og underholder med lidt musik der kan bidrage til julestemningen.