Fagfotograf Ida Dragvik åbner atelier i den tidligere Jyske Bank-filial på Vestre Langgade i Ans. Foto: Morten Hallstrøm

26-årig tager fotos i Karup

Fotograf Ida Dragvik, der lige har åbnet atelier på Vestre Langgade i Ans, er i praktik på flyvestationen

KARUP Der er ikke langt fra fotograf Ida Dragviks bolig til hendes nye atelier i Ans.

Det ligger nemlig lige skråt overfor på Vestre Langgade, nemlig i nummer et, hvor hun har lejet sig ind hos grafisk designer, Thomas Georgi. Her har han et kontorfællesskab, hvor der blandt andet også er en arkitekt.

26-årige Ida Dragvik, der kom til byen for at flytte sammen med kæresten i februar, er glad for at have nogen at sparre med i fællesskabet.

- Det er fint at få nogen kontakter på kryds og tværs, siger 26-årige Ida Dragvik, der føler sig godt tilpas i Ans og har fået godt gang i fotografopgaverne.

Ida har dog ikke alle dagene fri, da hun er under uddannelse som fagfotograf i Viborg og er i praktik i fototjenesten på Flyvestation Karup. Hun har været i Karup i et halvt år, og inden da var hun hos en produkt- og portrætfotograf i Horsens. Hun skal være i Karup i tre år. Uddannelsen varer sammenlagt fire og et halvt år inklusiv praktik.

- Jeg har taget billeder i 10 år, men jeg vil gerne have noget faglighed, der kan bakke min erfaring op, siger hun.

Lærerpladserne hænger ikke på træerne, så hun er glad for, at hun har fået en plads på flyvetationen, hvor hun tager sig af alt lige fra portrætfotos til id-brug og billeder af soldater i reklameøjemed til helikoptere i aktion.

- Det er et kvalitetsstempel, hvis man får en læreplads og dermed får lov til at fortsætte på uddannelsen, siger Ida.

Hun tilføjer, at det langt fra er alle danske fagfotografer, der har en uddannelse. Mange er autodidakte.

Ida mener, at man altid kan lære og blive bedre. Og er man god, er der en god chance for at kunderne vender tilbage.

Ida har ikke fotograferingen fra fremmede. Hendes norske morfar var en ivrig fotograf, og det var også ham, der gav hende det første spejlreflekskamera.

En del på fagfotograf-uddannelsen arbejder også som fotografer ved siden af. Ida har sideløbende med studiet arbejdet, blandt andet med produktfotos som reklame. Hun har gjort en del i fotos af rideudstyrsmærker ude hos kunden.

I Ans vil hun kunne tilbyde alt fra portrætfotos af konfirmanden og brudeparret til billeder fra den store fest og produktfotos. Hun har et transportabelt studie, som hun kan tage med ud hos folk.

- Lige for øjeblikket er der, så vidt jeg ved, ikke andre fotografer af min slags her i Ans og omegn, så jeg håber da, at jeg på sigt kan få en fuldtidsforretning op at køre i Ans, selv om jeg også er glad for arbejdet i Karup, siger hun.

Ida Dragvik er for øjeblikket i gang med at lære at flyve droner på flyvestationen, så hun blandt andet også kan fotografere fester og andet i fuglesperspektiv.