Politiet fandt en del værktøj hjemme hos 28-årig, der nu er dømt for hæleri. Foto: Jakob Stigsen Andersen

28-årig dømt for hæleri og masser af hash

Politiet fandt store mængder værktøj og narko hjemme hos 28-årig mand fra Karup

KARUP En 28-årig mand er i retten i Viborg blevet idømt seks måneders fængsel for blandt andet hæleri af værktøj og narkobesiddelse.

Manden var tiltalt for den 20. september 2022 at være i besiddelse af værktøj for 57.037 kroner, som han ikke kunne gøre rede for. Med andre ord var han tiltalt for hæleri.

Politiet fandt værktøjet ved 9.40-tiden hjemme på hans adresse i Karup.

Her fandt betjentene også 497,75 gram hash med henblik på videreoverdragelse. I en tønde nedgravet i et skovstykke tæt på ejendommen fandt politiet desuden 1978,43 gram hash, som også var til videreoverdragelse, mente anklageren.

Hjemme hos den 28-årige dukkede seks oxandrolone piller (steroider) op.

Endelig var han tiltalt for den 6. januar i år at have snakket i håndholdt mobiltelefon, mens han kørte i bil i Viborg.

Den tiltalte, der er tidligere straffet, nægtede hæleriet og besiddelse af de næsten to kilo hash, der blev fundet. Resten erkendte han.

Manden forklarede, at han fik et godt tilbud om at købe værktøjet for 20.000 kroner, da han var i gang med håndværkerarbejde.

Retten troede ikke ham. Værktøjet var meget mere værd end 20.000 kroner, hvilket han burde have vidst, og han kunne hellere ikke fremvise kvitteringer, ligesom han heller ville fortælle, hvor han havde værktøjet fra.

Kilder havde fortalt politiet, at der blev solgt store mængder hash fra hans adresse, og dermed mente retten, at han var skyldig.

Manden fik desuden konfiskeret blandt andet narko og værktøj og fik en tillægbøde på 1500 kroner og et klip i kørekortet for den håndholdte telefon.

Han udbad sig betænkningstid med hensyn til om han vil anke sagen eller ej.