Der er stadig håb for Midtjyllands Lufthavn. Formand Ulrik Wilbek (V) er i kontakt med en unavngivet operatør, men det kræver økonomisk støtte fra politisk side, hvis det skal blive en realitet.

Nyt håb for lufthavn: Operatør er klar - men vil politikerne være med?

Hvis der kommer politisk støtte fra Christiansborg kan ny operatør være klar i Midtjyllands Lufthavn efter påske

KARUP Der er stadig håb om ruteflyvning fra Midtjyllands Lufthavn i Karup. Ifølge lufthavnens formand, Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V), er der kontakt til en interesseret operatør. Men en forudsætning for en aftale er økonomisk støtte fra politikerne på Christiansborg.

- Det giver mig forhåbninger om, at vi kommer i gang igen, men jeg kan ikke vide det, siger Ulrik Wilbek til TV Midtvest.

Ved et erhvervs-arrangement i fredags på Base Business i Bjerringbro var Ulrik Wilbek gæstetaler, og også her kunne han fortælle, at der stadig er håb om, at flytrafikken får luft under vingerne igen i Karup, og at han arbejder med en konkret operatør.

Det er derfor nu op til politikerne at beslutte, om der skal ydes økonomisk støtte til lufthavnen i Karup.

- Nu afventer jeg politikernes udspil og håber selvfølgelig, at der kan skaffes et flertal, siger Wilbek videre til tv-stationen med hovedsæde i Holstebro.

Til Viborg Stifts Folkeblad oplyser Ulrik Wilbek, at hvis det lykkes at lande den nye operatør, vil der blive fire daglige afgange fra både Karup og København.

Møde med minister

Ulrik Wilbek har i processen med at finde ny operatør allerede haft møde med transportminister Thomas Danielsen (V) om netop muligheden for statslig støtte. Her skulle der også være blevet talt om konkrete tal på støttens størrelse.

Det er afgifter og prisen for håndtering af baggage, check-in og lignende, der er hurdlen for en ny operatør i øjeblikket. Derfor har Midtjyllands Lufthavn brug for støtte i stil med den, der ydes til lufthavnen i Odense.

Transportminister Thomas Danielsen (V) skriver til TV Midtvest, at han har sat »alle sejl til« for at finde løsninger for lufthavnen.

Han oplyser, at han vil drøfte sagen med Folketingets partier i håb om, at der kan findes en »langsigtet løsning«.

Situationen er ganske enkelt den, at faldende passagertal gør det urentabelt for en operatør at flyve Karup-København, som vilkårene er i øjeblikket. Det var den situation, der fik DAT (Danish Air Transport) til at trække sig fra at flyve på ruten til Hovedstaden. Sidste indenrigsfly til København afgik fra Karup den 9. december, og siden er lufthavnen kun blevet anvendt til forsvarets flyvning og privat transport.

Bestyrelsen for Midtjyllands Lufthavn har tidligere slået fast, at det ikke er realistisk at flyvningen bliver genoptaget, hvis ikke der er en ny operatør klar senest 1. april.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Ulrik Wilbek eller det socialdemokratiske folketingsmedlem fra Silkeborg, transportordfører Thomas Jensen (S).