Ida tegner koncentreret. Foto: Tove Gejl

Skolen er lukket. Hvad gør vi så?

Malte, Elias og Ida er hjemme hos mor og far, Nina og Kristian Odgaard i Havredal

HAVREDAL Skole og børnehave har lukket og Nina, som er dagplejemor, må ikke modtage børn. Kristian afvikler afspadsering fra arbejdet, så hverdagen er meget anderledes, end den plejer at være.

Kristian og Ninas egne børn skal som alle andre undervises hjemme. Nina fortæller, at det handler om at få sat struktur på dagen og få startet fra morgenen. Elias og Malte starter ved 8 tiden med E-matematik. Det er elektroniske matematikopgaver fra skolen. Ida går normalt i børnehave, men er også med i undervisningen. Hun øver sig i bogstaver og er allerede ret god til det.

Klokken 09.00 ser de live undervisning fra Randers Regnskovs skole tjeneste og har biologi.

Derefter samler de op på de øvrige fag. De store skal blandt andet også læse et antal minutter hver dag. Nina og Kristian synes, de bruger en del tid på det, og de er klar over, at de er privilegerede i forhold til andre forældre, som har fuldtidsarbejde, de skal passe ud over børnenes undervisning.

Til spørgsmålet om der er nogle fordele ved, at børnene er hjemme, siger de begge:

- Ja! Det med at være hjemme sammen og gøre noget sammen. Vi skal bruge fantasien og finde på aktiviteter. Vi kan ikke bare tage i svømmehal eller på besøg. Vi laver noget sammen. I længden bliver det måske svært at få tiden til at gå, men lige nu går det godt, og vi bruger de muligheder, vi har i nærområdet.