Købmandsbutikken med Kjeld Bitsch som bestyrelsesformand sætter solanlæg på taget.

Købmanden i Skelhøje får solceller på taget

Købmanden i Skelhøje vil undgå fremtidige høje eludgifter og investerer derfor i solceller på taget

SKELHØJE Skelhøje Købmand, der er en socialøkonomisk virksomhed, vil have et solcelle-anlæg installeret på taget, så fremtidige energiregninger ikke slår benene omkuld på den socialøkonomiske virksomhed.

Det oplyser virksomheden i et nyhedsbrev.

»Som så mange andre små købmænd landet over, har de store el-udgifter været en udfordring, men nu er der indkøbt et 12,7 kWp-anlæg som skulle hjælpe på de store energiudgifter. Anlægget forventes at blive monteret i løbet af det tidlige forår, så sommerens sol kan udnyttes hurtigst muligt«, lyder det.

Det fulde anlæg på 32 kWp kommer til at koste omkring 180.000 kroner, hvoraf cirka 50.000 kroner forventes at kunne blive dækket via et tilskud fra staten. Det nyligt indkøbte anlæg har 28 paneler, men kan udbygges med op til max 90 paneler efterhånden som pengene bliver sparet op. Målet i første omgang er at få sponsoreret de første ca. 28 paneler.

Kunderne kan samtidig investere i en eller flere solceller for 3000 kroner stykket.

Der er solgt ni paneler med en sponsor på.

Til Købmandens generalforsamling den 21. marts i Skelhøje Kulturhus kan man høre mere om dette nye spændende projekt og eventuel tegne et sponsorat.

Der vil blive hængt en planche op i købmandscafeen der viser status på salget af sponsor-paneler.

Foreningen bag håber på god tilslutning til projektet.