Det bliver hollandske AIS Airlines, der overtager flyvningerne mellem Karup og København fra den 2. oktober. Foto: Martin Ballund

Midtjyllands Lufthavn bekræfter: Hollandsk flyselskab på vej

Det bliver det hollandske flyselskab AIS Airlines, der fra mandag den 2. oktober betjener ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og Københavns Lufthavn

KARUP Som luftfartssitet Check-in.dk forudsagde, så er et hollandsk selskab på vej til at overtage flydriften mellem Karup og København.

Det bekræftes af formanden for Midtjyllands Lufthavn, Ulrik Wilbek, fredag morgen.

Det bliver hollandske AIS Airlines, der overtager flyvningerne fra den 2. oktober.

- Jeg ser frem til samarbejdet med AIS Airlines. I den tid DAT har fløjet ruten siden genåbningen af Midtjyllands Lufthavn den 17. april, er passagertallene løbende blevet bedre, og derfor er jeg ikke i tvivl om, at der er behov for ruten på sigt. Omvendt vil jeg heller ikke lægge skjul på, at det seneste års turbulens har været skidt for lufthavnen. Erhvervslivet har brug for en rute, de kan stole på, og derfor er det også helt afgørende at sikre ro om ruten og lufthavnen, siger Ulrik Wilbek.

Det betyder også, at kapacitet og behov skal matches bedre, end det har været tilfældet, og derfor vil den nye operatør bruge mindre fly, end DAT har gjort.

AIS Airlines planlægger at bruge en Jetstream 32 med en kapacitet på 19 passagerer.

- Det kan selvfølgelig betyde, at man skal være tidligt ude for at få plads på visse afgange, men jeg tror på, at det vigtigste er, at vi kan melde udsolgt på hovedparten af afgangene, siger Ulrik Wilbek.

Også Chief Commercial Officer, Nicole Scheffer fra AIS Airlines er optimistisk.

- Vi er glade for at introducere ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og København, så vi kan tilbyde rejsende en bekvem og effektiv måde at forbinde to vigtige byer i Danmark. Vi forstår vigtigheden af at tilbyde tilgængelige og pålidelige flyrejsemuligheder, og denne rute er et vidnesbyrd om vores dedikation til at opfylde vores passagerers behov, udtaler Nicole Scheffer i en pressemeddelelse.

Det er muligt at købe billetter på flyselskabets hjemmeside.

AIS Airlines er en regional hollandsk operatør med base i Lelystad.

Selskabet blev grundlagt I 2009 og opererer på adskillige ruter rundt omkring i Europa.

Selskabet råder over 8 Jetstream 32 fly, som er den type af fly, der skal flyve mellem Midtjyllands Lufthavn og Københavns Lufthavn.