Den 27. marts afholder børneorganisationen Børns Vilkår nemlig landsindsamling.

Børns Vilkår samler ind i Karup-området

Søndag den 27. marts vil der blive ringet på dørene hos borgerne i Karup

KARUP Børns Vilkår samler ind til at kunne hjælpe flere børn og unge på BørneTelefonen, som har eksisteret siden 1987.

I år samler Børns Vilkår også ind til, at man helt ekstraordinært kan udvide BørneTelefonen til også at kunne rådgive de krigsramte børn og unge, der kommer til Danmark fra Ukraine, på ukrainsk.

Hver dag kontakter børn og unge BørneTelefonen, fordi de bliver svigtet af dem, der burde passe på dem. De søger hjælp hos de frivillige rådgivere og fortæller om dét, der gør allermest ondt - såsom omsorgssvigt, vold, selvmordstanker, mobning, ensomhed - og nu også om krigen i Ukraine.

Sidste år havde BørneTelefonen det højeste antal samtaler med børn og unge nogensinde - 55.300.

BørneTelefonen har åbent alle dage året rundt. I november 2021 blev BørneTelefonen permanent døgnåben.

De indsamlede midler fra årets landsindsamling vil bl.a. gå til at drive og udvikle BørneTelefonen. Der skal for eksempel rekrutteres og uddannes flere frivillige rådgivere.

Mange indsamlere har tilmeldt sig indsamlingen. En af dem er 57-årige Ivan Lønstrup fra Karup. Ivan skal samle ind for første gang. Han er selv træner i en bokseklub og har her mødt en del unge, som havde det svært. Det giver derfor god mening for Ivan at samle ind til et rådgivningstilbud for børn og unge som BørneTelefonen.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, siger:

- Jeg ser virkelig frem til dette års indsamling. Sidste år blev vores mange indsamlere utrolig flot modtaget af danskerne, hvilket har betydet, at vi siden har kunnet gøre BørneTelefonen døgnåben. Vi håber, at der vil blive taget lige så godt imod indsamlerne i år, så vores frivillige rådgivere fortsat vil kunne være der for de børn og unge, der kontakter BørneTelefonen – dag og nat.