Der kommer udstillere fra hele verden til rom- og whisky-festivalen i Frederiks.

Mange festival-billetter under juletræet

Den 1. december starter salget af billetter til næste års rom- og whiskyfestival i Frederiks

KARUP Dette års rom- og whiskyfestival i Alhedehallerne i Frederiks er netop veloverstået, og allerede den 1. december starter salget til næste års festival den første weekend i november.

Det er Frederiks-firmaet Mac Y A/S, der i øvrigt i år har 25 års jubilæum, som står bag festivalen.

Søren Nørgaard fra firmaet fortæller, at mange giver en billet til festival i julegave - som et alternativ til de mere typiske julegaver under træet. En billet til om fredagen koster 375 kroner, mens den koster 450 kroner om lørdagen, hvor åbningstiden er en time længere.

Mac Y, der importerer og distribuerer kvalitetsspiritus, har arrangeret festivalen i 11 år, og der kommer deltagere fra både ind- og udland. Dog flest fra Midt- og Vestjylland. Der er arrangeret busser.

Søren Nørgaard fortæller, at der er plads til 1200 gæster per dag. Og i år var der stor rift efter at få en billet, efter et coronaår, hvor alt var lukket ned.

- I firmaet har vi en passion for spiritus og smager på alt, før vi importerer og sælger det til butikker og restauranter.

- Den måde at gøre det på, vil vi også gerne have andre gør, fordi der er så meget forskellig spiritus derude, og man skal bruge energi og penge på det man bryder sig om, og ikke andet, siger han og tilføjer:

- Derfor har vi lavet en festival, hvor man kan møde menneskene bag flaskerne, holde ved flaskerne og smage på flaskerne, hvis man ønsker det, siger han.

Tanken er også, at alle smagsprøver er gratis efter man har betalt indgangsbilletten.

Der er 400 gratis smagsprøver.

- Man bliver ikke færdig på en dag. Derfor kommer mange gæster flere gange - en del kommer hvert år, siger han.

Der arbejdes i små produktioner og fade, og der kommer nye mærker og spiritus hvert år. Andre forsvinder.

På festivalen er der naturligvis whisky, rom, gin, portvin, men i år er der også absint og pastis. Sidstnævnte er endnu ikke så kendte i Danmark, men det bliver de sikkert.