Gregers Laigaard fortæller, at kroen og museet har haft god vind i sejlene i løbet af sommeren.

Gregers trækker vejret - inden det går løs igen

Efter en travl sommer er der faldet ro over Grønhøj Kro og Morten Korch-museet, men der er et par store ting på vej for næste år

KROLIV Julen nærmer sig med hastige skridt og Gregers Laigaard har tidligere budt på julestue og andre aktiviteter i december-måneden på Grønhøj Kro, men i år lukkes der stort set ned.

- Vi har haft susende travlt hen over sommeren, så nu skruer vi ned for den dyre varme på kroen, smiler Gregers Laigaard.

Han fortæller, at han som 67-årig også gerne vil prøve at lege pensionist for en stund.

Der er dog allerede nogle store begivenheder i kalenderen for næste år.

Blandt andet har Nørgaards Højskole i Bjerringbro booket sig ind til kaffe på kroen i anledning af storfilmen med Mads Mikkelsen, »Kongens Land«, hvis optagelser blandt andet foregik på Kongenshus Hede. Flere busselskaber har også meldt deres ankomst og i august fejres Morten Korch-museets jubilæum med underholdning og udstilling.

Han har også planer om at byde tyske turister velkommen for netop i Grønhøj og Karup-området er der meget historie, der vil interessere tyskerne lige fra historien om »kartoffeltyskerne« og Karup Flyveplads til flygtningekirkegården og meget andet.

Gregers Laigaard har iøvrigt netop investeret i en tysk veterantraktor, der står på ejendommen - af samme grund. Gregers Laigaard fortæller, at kroen er klar igen til næste forår med konfirmationer, mindesammenkomster og den slags efter aftale, men ellers vil der fra april til november kun være åbent i de fem hverdage om ugen. Sommersøndage stopper også næste år.

- Vi har ikke overskud, da vi har så meget at se til i hverdagen, smiler Gregers Laigaard.