877 deltagere har foreløbig meldt sig til 100 kilometer challenge. Foto: Tom Laursen

Flyvevåbnets Helicopter Wing har fuld fart på trivsel

Helicopter Wing er klar med 100 kilometer Challenge. En udfordring, der i sin enkelthed går ud på at tilbagelægge 100 km på en måned

KARUP Korpsånd og fællesskab gennem fysisk aktivitet og træning er værdifuldt og afgørende for et sundt arbejdsmiljø - noget, der har stor prioritet for såvel chefer som ansatte hos Flyvevåbnets Helicopter Wing.

Derfor udfordrer Helicopter Wing for tredje år i træk medarbejdere, og alle andre, i Helicopter Wing 100 kilometer Challenge. En udfordring, der i sin enkelthed går ud på at tilbagelægge 100 km på en måned – i år er det i maj.

Det handler om sundhed, trivsel og fælleskab – og så går overskuddet til et veteranprojekt.

Helicopter Wing 100 kilometer Challenge startede tilbage i 2021, under Corona, hvor Helicopter Wings ledelse besluttede at gøre en indsats for at styrke sundheden og fælleskabet blandt deres medarbejdere. Det blev blandt andet til Helicopter Wing 100 kilometer Challenge.

- Med challengen ønsker vi at give vores medarbejdere mulighed for at prioritere sundhed og fælleskab gennem fysisk aktivitet i arbejdstiden. Der er god opslutning, og vi mærker, at det giver et positivt bidrag til trivsel og arbejdsglæde, fortæller oberst Thomas Thue Hansen.

Derfor er det også muligt for Helicopter Wings medarbejdere at bruge op til to timer om ugen på fysisk træning, hvis tjenesten tillader det.

Helicopter Wing 100 kilometer Challenge er ikke kun for ansatte i Helicopter Wing. Challengen er for alle, både i og uden for Forsvaret, da Helicopter Wing ønsker at skabe et større træningsfælleskab i hele landet. Alle kan derfor melde sig til challengen, og man vælger selv, hvor hårdt det skal være. Det er nemlig op til den enkelte, hvordan man vil tilbagelægge de 100 kilometer, og om man vil tage en større distance et par gange om ugen eller 3,2 km hver dag. Det vigtigste er, at man kommer ud og er fysisk aktiv – gerne i fællesskab med andre.

I år foregår Helicopter Wing 100 kilometer Challenge i maj.

Lørdag d. 13. maj er alle interesserede inviteret til et fedt offentligt midtvejsarrangement på Viborg Atletikstadion. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Dagen vil byde på fede ruter til løb, cykel og gang, børneaktiviteter og mulighed for kapløb mod en soldat.