Rune Kristensen og resten af klima- og miljøudvalget er parate til at bakke op om fjernvarme i Thorning og andre steder, hvor det er muligt.

Kommunen bakker op om fjernvarme i Thorning

Silkeborg Kommunes institutioner skal på fjernvarme, hvor det er muligt - også hvis det bliver muligt i Thorning

THORNING Rune Kristensen (S), formand for byrådets klima- og miljøudvalg, er med hele vejen, når det gælder fjernvarme.

Så er det muligt at få fjernvarme i Thorning, så er det oplagt, at skole, børnehave og plejecenter kommer med.

- Vi har på vores sidste udvalgsmøde talt om, hvordan vi får udfaset gasfyr rundt om på vores institutioner. Og vi er ikke i tvivl om, at fjernvarme kan være en meget god løsning, siger Rune Kristensen.

- Derfor mødes vi også med fjernvarmeselskaberne i Silkeborg, Ans og Kjellerup i denne uge for at få undersægt, hvordan vi kommer videre; vi skal blandt andet tage stilling til, hvordan vi konkret kan være med til at skabe fjernvarme lokalt.

- Vi ved godt, at det vil kræve investeringer at gå ind og omdanne institutioner, så de kan modtage fjernvarme. 11 millioner kroner er prisen, siger vores ejendomsafdeling. Men det er penge, som vi skal finde, så vi kan hjælpe med omstillingen.

Rune Kristensen ser ikke nogle forhindringer i forhold til, at man i Thorning varmer med flis med hjælp fra Kjellerup Fjernvarme, hvis det er en mulighed.

- Nogle mennesker ser flis som et problem, men vi har valgt at være praktikere i stedet for rene idealister på det område. Det er bedre at få fjernvarme end at sætte nye hindringer i vejen for den mulighed, siger Rune Kristensen,