Bjørn Duch genåbnede Sønderbro Bodega i Bjerringbro den 1. august. Foto: Morten Hallstrøm

Bjørn Duch har nu bodegaer tre steder

47-årige Bjørn Duch har blandt andet også værtshus i Frederiks - nu har han også åbnet en bodega i Bjerringbro

BODEGA Mandag den 1. august åbnede værtshuset »Sønderbro Bodega« på Brogade i Bjerringbro i ny udgave.

Det er 47-årige Bjørn Duch fra Viborg, der har købt værtshuset af Lykke Axelsen, som har været med siden starten for 18 år siden.

Bjørn Duch har i forvejen Bodega Sankt Hans i Viborg og Trinity Bodega i Frederiks. På et tidspunkt blev han kontaktet for at høre om Sønderbros Bodega var noget for ham at overtage. Og så gik det stærkt.

- Jeg tog til Bjerringbro for at kigge på stedet og besluttede mig for, at det ville jeg gerne købe, siger Bjørn Duch.

Stedet er i gang med at blive renoveret fra gulv til loft.

- Det var ikke så indbydende før. Det laver vi om på, siger han.

Sønderbro Bodega har plads til 27 siddende gæster og er noget mindre end Bodega Sankt Hans, hvor der er plads til 75 gæster. Til gengæld laver han en ny terrasse med plads til 30 gæster.

I Bjerringbro er der også et værtshus på Banegårdspladsen, Bodega nr. 1. Han er sikker på, at det nok skal gå. Det går godt for hans to andre værtshuse.

- Jeg synes, det kører godt. Ellers købte jeg jo heller ikke et værtshus mere.

- Desuden kan jeg godt lide at være i branchen. Jeg kan godt lide miljøet og møde de mange forskellige slags mennesker, siger han.

Bjørn Duch har søgt efter barpersonale. For han kan ikke stå bag baren hele tiden.

Sønderbro Bodega bliver fortsat et værtshus, og han forventer, at stamkunderne holder ved. Herudover forventer han, at der kommer en del unge mennesker.

- Der er mange unge, der søger væk fra diskotekerne og hen på de små steder, hvor de kan hygge sig og høre musik, man kan synge med på. Her er der ikke dakke dak-musik, siger han.

I cirka otte år har Bjørn Duch drevet bodega i Viborg, og for cirka tre år siden overtog han sammen med en kammerat, Trinity Bodega i Frederiks, som de genåbnede.

Inden tiden i restaurationsbranchen havde han forskellige jobs, blandt andet kørte han lastbil og var entrepriseleder i et asfaltfirma.