Byfestens anderally i Åresvad Å var et tilløbsstykke, hvor mere end 100 tilskuere havde taget opstilling på åens bredder for at følge de 700 ænders sejlads gennem strømmen. Foto: KKIK Foto

Stor opbakning til byfest

Til flere af arrangementerne var der rekordstor deltagelse

BYFEST Formand for KKIK og tovholder ved byfesten i Karup-Kølvrå, Jesper Kjelgaard, fortæller der var stor opbakning til mange af ugens arrangementer i forbindelse med byfesten.

Ved flere af dem endda rekord stor deltagelse. Cykelløbet onsdag på den knap 1,3 km lange rute i byen tiltrak mange tilskuere samt en stor portion cyklister, især de tre børneløb trak mange deltagere.

Torsdag aften stod på Karup Å-løbet, hvor 305 deltagende løbere skabte en fest i midtbyen, hvor mere end 195 af de deltagende var skolesøgende børn. Klovnen Bobo hjalp med at starte løbet og underholdt børnene efter de var kommet i mål. Man vurderer, at der var knap 700 Karup- og Kølvråborgere på pladsen denne aften, hvor der også var mulighed for at se modelfly fra Midtjysk modelflyverklub.

Jesper Kjelgaard fortæller videre, at fredag lagde rigtig mange vejen forbi byfestpladsen, hvor den traditionsrige grisefest med livemusik og dans afvikledes. 220 havde sikret sig billet til den totalt udsolgte spisning og den efterfølgende gratis koncert med den lokale dansktop musiker Rene Franz.

Lørdagen bød på mange aktiviteter, bl.a. havde Karup Skole valgt at lave skoledag om lørdagen, hvor børnene var sat til at møde på byfestpladsen til aktiviteter, der var fokus på den sunde madpakke, kunstprojekt og musikunderholdning for alle eleverne. Kulminationen på skoledagen var, at der skulle optrædes på teltscenen med musik og sang.

En Fennec-helikopter lagde også i dagens anledning turen forbi og landede på skolens sportsplads til stor glæde for mange små som store. Karup-Kølvrå filmen og Karup-Kølvrå nye by logo blev præsenteret i Karup Kultur- og Forsamlingshus af flere omgange for interesserede borgere.

Den lokale Tom Jepsen blev udnævnt til årets ildsjæl 2022 i Karup og Kølvrå for sit store arbejde for flere lokale foreninger samt ved rigtigt mange arrangementer.

Byfestens anderally i Åresvad Å var et tilløbsstykke, hvor mere end 100 tilskuere havde taget opstilling på åens bredder for at følge de 700 ænders sejlads gennem strømmen.

Byfest-udvalget bestående at Karup-Kølvrå Idrætsklub bestyrelsesmedlemmer takker alle de der deltog, og de øvrige foreninger som deltog i byfesten.