Byforum inviterer alle interesserede til præsentation af den fælles identitet den 27. august. Fotooptagelse i Karup-Kølvrå i forbindelse med den nye fortælling / Foto: Clienti

Karup-Kølvrå præsenterer fælles identitet til byfesten

Til årets byfest bliver Karup-Kølvrå bundet tættere sammen. Det sker, når områdets nye visuelle identitet bliver præsenteret, og en kort film om området samtidig får premiere

KARUP Nyt fælles logo, fælles hjemmeside og fælles Facebook-side. Det er blot nogle af de elementer, der er en del af den helt nye visuel identitet, som er klar til at blive vist frem lørdag den 27. august i forbindelse med Karup-Kølvrås byfest.

Den visuelle identitet bliver en del af den fælles fortælling om området, der skal være med til at styrke fællesskabet mellem de to byer, skabe samhørighed og binde dem tættere sammen, så stedet bliver endnu mere attraktivt at bo i.

De nye tiltag skal også være med til at brande Karup-Kølvrå uden for bygrænserne. Det vil få flere til at få øje på alle de gode ting, området byder på og måske give dem lyst til at bosætte sig der.

- Muligvis har nogen set folk gå rundt og filme i Karup-Kølvrå, eller måske er de ovenikøbet blevet interviewet. Det er nemlig en del af det store og grundige arbejde, der ligger bag den præsentation, som vi glæder os til at vise til alle borgerne i området til byfesten. Jeg tror og håber, at rigtig mange bliver positivt overraskede over, hvor godt resultatet er blevet, siger direktør i Viborg Kommune, Søren Aakjær, der har været overordnet projektleder for indsatsen.

I efteråret 2020 blev et større projekt skudt i gang i samarbejde mellem Viborg Kommune og lokale aktører fra Karup-Kølvrå. Der blev nedsat forskellige arbejdsgrupper, som - lidt forsinket på grund af Corona - har arbejdet sideløbende.

Nu er arbejdsgruppen »Fælles fortælling og branding« så klar til at vise deres resultat frem. Gruppens talsmand, Søren Kjærulff Andersen, og resten af gruppen, er ret begejstrede for resultatet og glæder sig til at vise det frem til byfesten.

- Det har være en spændende proces at være med i, og resultatet er blevet så flot. Der er virkelig noget at glæde sig til, og vi tror på, at de nye tiltag virkelig kan samle os og rykke noget ved både vores egen og folk uden for områdets opfattelse af livet i Karup-Kølvrå. For her er faktisk ret skønt at bo, siger Søren Kjærulff Andersen.

Siden projektets start er der gennem workshops, borgermøder, høringsrunde og arbejdsgrupper blevet arbejdet ihærdigt på at finde nye veje og ideer til at binde de to byer sammen og skabe et godt sted at leve livet.

Byforum inviterer alle interesserede til præsentation af den nye fælles identitet:

Lørdag den 27. august i Karup Kultur- og Forsamlingshus, Bredgade 15.