Selve Niels Malmros kommer til Frederiks. Foto: Tom Laursen

Niels Malmros kommer til Frederiks

Instruktøren kommer til Frederiks for at forælle om sin nye film

FREDERIKS Niels Malmos kommer og fortæller om sin nye film med emnet »Sorg og glæde« i Kulturhuset i Frederiks onsdag den 5. oktober.

Filmen vises i Karup Bio lørdag den 10. oktober.

Nils Malmros’ ’Sorg og glæde’ tager sit udgangspunkt i vinteren 1984. Filminstruktøren Johannes har været ude for at holde et foredrag, og da han kommer hjem er katastrofen sket. Hans kone Signe har i en psykose dræbt deres ni måneder gamle datter, Maria. Smerten er ubærlig, men Johannes er alligevel opsat på at beskytte sin kone mod et retssystem, der kan være uforstående. Han vil derfor gøre, hvad han kan for at hjælpe hende, for han føler selv skyld for hendes situation. Sammen med en retspsykiatriker forsøger Johannes at finde nøglen til en forståelse af den ulykkelige hændelse, hvilket betyder en granskning i fortidens forelskelse, jalousi og ofte altoverskyggende filmarbejde. I sin søgen finder Johannes frem til vigtige ting i livet, der giver håb for en gensidig og moden kærlighed.

Nils Malmros er kendt for sine meget personlige film, der skildrer alt fra hans barndom (Lars Ole, 5.c), ungdom (Kundskabens træ) til en skandalesag, som involverede hans far (At kende sandheden). Alligevel fremstår ’Sorg og glæde’ som den mest personlige til dato, idet instruktøren selv har gennemgået samme forløb som sit alter ego, Johannes, i filmen.

’Sorg og glæde’ har Jakob Cedergren i rollen som Johannes, og i den krævende rolle som hans maniodepressive kone ses Helle Fagralid. Hør Nils Malmros fortælle om filmen, dens tilblivelse og de bagved liggende begivenheder.

Billetter til filmen sælges via biografens hjemmeside og billetter til foredraget sælges via bibliotekets hjemmeside.

Det er valgfrit om man både ser filmen og hører foredraget eller kun den ene af tingene.

Arrangør: Ældre Sagen Karup-Fjends, Bibliotekerne, Karup og Frederiks menighedsråd.