Arrangementet er en samproduktion mellem Viborg Bibliotekerne og Karup Kultur- og Forsamlingshus, og det løber af stablen torsdag den 22. september kl 18.00 – 21.30

Historisk temaaften i Karup

Tredje afsnit i trilogien med historiske temaaftener i Karup

KARUP For fire år siden fik Karup Kultur- og Forsamlingshus og Viborg Bibliotekerne ideen til at lave en temaaften som en social-, historisk- og kulturel »gryderet«. Ingredienserne var kendte i forvejen som enkeltarrangementer i form af fællesspisninger, foredrag og kulturelle arrangementer.

Denne »gryderet« var tænkt som en helstøbt, varieret oplevelse med noget til alle sanser. Fulde huse til de to første arrangementer, har vist konceptets holdbarhed med opfordringer til at fortsætte ad samme vej.

Første tema handlede om »Matadortiden« tiden i 30´rne og 40´erne med fokus på spidsborgernes liv, levned og mad som man spiste det på »Postgaarden« eller hos familien »Varnæs« under skyldig hensyntagen til hvad Emma Gads »Takt og Tone« foreskrev.

Andet tema: »Krudt i Karup - Kølvrå« handlede om 50´erne og borgerskabets liv, med indtagelse af samme menu som Karup Borger- og Håndværkerforening serverede til 50 års jubilæet på Karup Hotel i 1957.

Tredje og sidste tema i trilogien kalder vi »Towli´e 60´ere«, og har fokus på de unge. Gæsterne vil komme ind i en boble med indtryk og oplevelser fra det årti, hvor ungdommen sætter sig igennem, musikken revolutioneres, følelserne er varme, krigen er kold og forbruget eksploderer. Vi skal spise en 3 retters middag som en yngre arbejderfamilie ville have serveret den for nogle gode venner en lørdag aften.

Titlen »Towli´e 60´ere« refererer til, at det er i det årti der bliver stillet spørgsmålstegn ved alt og vendt op og ned på det meste. Ikke mindst den ældre del af befolkningen, synes verden er af lave, det er helt towligt alt det der sker. Det er en periode som mange har et forhold til, og de vil få en god tur ned af »Memory Lane«. De, der ikke har oplevet tresserne på egen krop, vil få et indblik i en tid så foranderlig og revolutionær, at det ikke er set hverken før eller siden.

I lighed med de to foregående temaarrangementer fra 2019 og 2021 vil der mellem retterne være historiske og kulturelle indslag om film, musik, sprog og samfundets udvikling. Johanne Behrmann og Line Skovgaard Andersen fra Viborg Bibliotekerne og Peter Skovmos Nielsen fra Karup Kultur- og Forsamlingshus bringer gæsterne rundt i tressernes univers. Der vil på samme måde som i »Krudt i Karup - Kølvrå« arrangementet sidste år være et fire siders festskrift med godbidder fra tresserne, som du kan tage med hjem og hygge dig med. Som en bonus vil der en time inden arrangementets start, og igen ved arrangementets opbrud være billeder på storskærm fra tressernes Karup og Kølvrå. Dette sker i et samarbejde med Karup Egnsarkiv.

Arrangementet er en samproduktion mellem Viborg Bibliotekerne og Karup Kultur- og Forsamlingshus, og det løber af stablen torsdag den 22. september kl 18.00 – 21.30. Billetter kan købes fra den 31. august på Viborg Bibliotekerne hjemmeside eller i Skoen, Østergade 3 i Karup.