Der er allerede mange besøgende på Kalk Kaminoen. Privatfoto
KARUP På den 30 km lange Kalk Kamino kan vandrerne i år opleve flere nye tiltag, hvis de begiver sig ud på turen mellem Stoholm og Skelhøje
En af de mere synlige nyskabelser er ikke mindre end 11 forskellige vejviserskilte, som hver især ikke blot viser hvilken vej, man skal bevæge sig, men også hvor mange kilometer, der skal tilbagelægges, før man når til næste strategiske punkt på ruten.
Bag det nye initiativ står Daugbjerg Kalkgruber i et samarbejde med elever fra Mønsted Skole og bestyrelsen for foreningen Kalk Kaminoens Venner. HH Trælast og Byggecenter i Stoholm har sponseret pælene til skiltene.
Kalk Kaminoens Venner har takket ja til et tilbud fra Spor i Landskabet om opstilling af to persontællere undervejs på ruten.
- Vi er begejstrede for tilbuddet. Selvom vi føler, at ruten er godt besøgt, vil det være fint med nogle faktuelle tal for, hvor mange der egentlig vandrer på stien, fortæller bestyrelsens formand, Bent Poulsen, Skelhøje.
Færdigpakkede løsninger og snapseurter
2023 bliver også det første år, hvor vandrere på Kalk Kaminoen kan vælge op til flere færdigpakkede ture. Både Vagabond Tours, en af landets største turoperatører inden for vandrerferie samt den lokale Kongenshus Kro, som ligger midtvejs på ruten, har netop hver især lanceret et skræddersyet ophold for fodfolket.
Internt i foreningen arbejder bestyrelsen på nogle aktiviteter på stien:
- Udover at vi til stadighed arbejder på, at rute og skilte forbliver i ordentlig stand, så planlægger vi blandt andet at gentage sidste års succes med en snapseurtetur i et velegnet område på Kalk Kaminoen. Vi har også tanker om at arrangere mindre gåture af et par timers varighed langs ruten og med lokale gåværter til at fortælle små historier om området undervejs, fortæller Bent Poulsen.
Kalk Kaminoen er en A til B-rute og en stor del af sporet går på ikke asfalteret vej. Du kan vandre ruten i begge retninger med start/slutsted i henholdsvis Stoholm og Skelhøje.
Etableringen af ruten er sket i samarbejde med Landbrug & Fødevarers stiprojekt SPOR med støtte af Nordea Fonden samt Viborg Kommune. Kalk Kaminoens Venner har sørget for det praktiske arbejde.

