Der blev uddelt store bøder i Retten i Viborg.

34-årig mand dømt for stribe af overtrædelser

Stribe af overtrædelser mod lokale bilister fra egnen

KJELLERUP 112

En 34-årig mand fra Karup-området var tiltalt i 15 forhold om færdselovertrædelser og overtrædelser af straffeloven.

Det handlede om alt lige fra fart og kørsel uden førerret til manglende sele og kørsel uden at have tændt lygterne samt kørsel med narko i blodet.

Desuden var han tiltalt for at være i besiddelse af over et gram skunk, da han blev stoppet i Rema i Karup den 9. november om aftenen sidste år. Han var også tiltalt for at give politiet en anden mands CPR-nummer for at slippe for straf.

Den 34-årige blev i dømt 10 dages betinget fængsel og en bøde på 23.000 kroner.

En 48-årig kvindelig bilejer af udenlandsk herkomst, som bor i Karup-området, har fået en bøde på 2000 kroner for ikke at møde op til syn med sit køretøj. Kvinden mødte heller aldrig op i retten og dermed blev hun dømt skyldig i sagen.

Flere bilister fra Kjellerup og omegn har været i retten i Viborg for nylig.

Blandt andre en 59-årig mand fra Kjellerups nordlige opland.

Den 2. december sidste år kørte den 59-årige bilist på Indre Ringvej i Viborg og i lysreguleringen i krydset ved Kirkebækvej foretog han en uvending.

I den modsatte kørebane påkørte han en fodgænger i fodgængeroverfeltet, så vedkommende faldt omkuld.

Bilisten forklarede, at han blev blændet af solen, og derfor så han ikke fodgængeren.

Den 59-årige er tidligere frakendt førerretten, og manden modtog en bøde på 2500 kroner, ligesom han blev frakendt førerretten i seks måneder

En 33-årig mand fra Kjellerup blev i retten fængslet i 30 dage, ligesom han fik 10 års frakendelse af kørekortet efter at have kørt spirituskørsel på Søndergade i Kjellerup den 29. juli 2021.

Manden fik målt en promille på 1,65. Han erkendte sig skyldig. Den hårde dom fik han, da han to gange tidligere var straffet for spritkørsel, senest i 2020, hvor han blev i dømt 40 dages betinget fængsel og en bøde på 13.000 kroner.

Den 10. februar klokken 10.15 i år blev en 29-årig mand fra Kjellerup stoppet på Parallelvej i Kjellerup, selv om hans førerret var administrativt inddraget.

I samme omgang udgav han sig for at være en anden overfor politiet, eftersom han gav dem en anden mands personnummer.

Den 29-årige forklarede, at han havde det svært. Han var førtidspensionist og havde en hjerneskade fra fødslen.

Retten lagde i forbindelse med dommen vægt på den tiltaltes svære personlige forhold, sagens karakter og at han ikke var tidligere straffet.

Den 29-årige blev i dømt 10 betinget fængsel og en bøde på 7000 kroner. Han modtog dommen.