Gæld til det offentlige: 275.000 borgere varslet om løntræk i nyt system

VIBORG Gældsstyrelsens nye inddrivelsessystem, PSRM, har igen gjort det muligt for styrelsen at trække borgere direkte i deres indkomst, når de har gæld til det offentlige. Den første milliard kroner er inddrevet ved brug af det effektive redskab, og det samlede provenu i det nye system har nu rundet 2 milliarder.

Gældsstyrelsen har for alvor taget det nye inddrivelsessystem, PSRM, i brug. Systemet skal sikre, at borgere og virksomheders gæld til det offentlige fremover bliver inddrevet så effektivt som muligt.

Systemets mest effektive værktøj er lønindeholdelse. Det vil sige, at styrelsen kan trække skyldnere i deres indkomst, så de bliver tvunget til at afdrage på deres gæld, inden de får deres løn udbetalt. Foreløbig er 275.000 skyldnere med gæld til det offentlige blevet varslet om, at Gældsstyrelsen vil lønindeholde dem, og i alt er 1,1 mia. kr. fra 2019 og frem til oktober i år blevet tilbagebetalt til de offentlige kreditorer.

- Det er en milepæl for Gældsstyrelsen, at vi nu har rundet den første milliard i lønindeholdelse. Det er den første af mange milliarder, som vi forventer at kunne sende tilbage til de offentlige kreditorer ved brug af det her yderst effektive redskab de kommende år, siger direktør i Gældsstyrelsen, Lars Nordahl Lemvigh.