DAT dropper tre eftermiddagsafgange. Foto: PR-foto

DAT skærer tre afgange

Midtjyllands Lufthavn i Karup er blevet tre flyafgange fattigere mandag, tirsdag og fredag eftermiddag. Der har ikke været nok mennesker i flyene, og programmet kan ændres yderligere, siger DAT-direktør Jesper Rungholm

LUFTHAVN Det skulle kun tage tre uger, inden Danish Air Transport - DAT - lavede ændringer i programmet for flyvningerne mellem København og Karup fra Midtjyllands Lufthavn.

Virksomheden har skåret tre ugentlige afgange, så der nu er 16 i stedet for 19.

- Da vi startede ud, havde vi ingen ide om trafikmønstret, når vi har været lukket ned så længe. Derfor satte vi et program, som vi forestillede os var det rigtige. Men fremfor at fortsætte hovedløst med at flyve på nogle dage, hvor det ikke gav mening, har vi simpelthen skåret afgangene fra, forklarer direktør for DAT, Jesper Rungholm.

Direktøren fortæller, at det er afgange mandag, tirsdag og fredag eftermiddag, hvor der er for få passagerer med i flyet.

- Generelt ser det okay ud med passagertallet, men der har været de her enkeltafgange, hvor der har været for få folk, og det er dem, vi har fjernet nu, siger han.

Svære trafikmønstre

Generelt er flyselskabet stadigvæk ved at se, hvordan trafikmønstrene er i lufthavnen. Tirsdag morgen var der for eksempel kun tre passagerer med, mens der til gengæld var 23 med onsdag morgen.

- Vi undrer os lidt over, at det er så forskelligt. Jeg havde da aldrig forestillet mig, at der kun var tre mennesker med en tirsdag morgen, så det er utroligt svært at finde ud af mønstrene. Det skal vi bruge noget længere tid til, siger Jesper Rungholm og fortsætter:

- Vi kunne også have valgt at starte op med få afgange og så skalere op, men så ville produktet simpelthen blive for tyndt. Det her er den rigtige måde at gøre det på.

Direktøren fortæller da også, at det her ikke nødvendigvis er den sidste tilpasning af programmet.

- Det vil ikke være statisk, så hvis det viser sig fremover, at der er flere afgange, der ikke dur, fjerner vi dem. Men omvendt kan vi også øge programmet, hvis vi kan se, at der er en stor efterspørgsel, siger han.