Administrerende direktør hos Bravo Tours i Herning, Peder Hornshøj, er ikke klar til charterflyvning fra Karup lige nu og her. Men på sigt vil han ikke afvise det. Foto: Tom Laursen

Bravo Tours: Charter-afgange fra lufthavnen i Karup ligger ikke til højrebenet

Peder Hornshøj fra Bravo Tours vil ikke afvise, at selskabet på sigt vil sende charter-turister af sted fra Midtjyllands Lufthavn. Men det ligger ikke lige for

KARUP »Jeg vil ikke afvise det. Men det ligger ikke lige til højrebenet«.

Sådan svarer administrerende direktør hos Bravo Tours i Herning, Peder Hornshøj, til spørgsmålet om, hvorvidt Bravo Tours vil flyve charter fra Midtjyllands Lufthavn i Karup.

Den nye formand for Midtjyllands Lufthavn Ulrik Wilbek og den øvrige bestyrelse skal ellers nu i gang arbejdet med en fireårig strategiplan, der skal føre lufthavnen op i flyvehøjde. En af de ting, der skal undersøges, er charter-flyvning fra lufthavnen.

Rejseselskabet Bravo Tours fra Herning forsøgte for fire-fem år siden med charterflyvning om sommeren fra Karup til Rhodos og Mallorca.

Grækenland blev en succes, men året efter var der manglende interesse for rejser til Mallorca fra Karup, og det fik rejseselskabet til at flytte afgange til Billund Lufthavn.

Mangler andre operatører

Ifølge Peder Hornshøj er det en udfordring, at der ikke er charter-fly med base i Karup.

- Det gør det ikke billigere, når man skal hente et fly til Karup fra eksempelvis Billund eller København. Så man skal finde et fly, der har base i eksempelvis Rhodos, Tyrkiet eller Mallorca, som flyver til Karup og retur igen, forklarer han.

Peder Hornshøj tilføjer, at der også er et stort arbejde i at fortælle kunderne, at de nu kan flyve charter fra Karup. Det kræver en del arbejde for lufthavnen og rejsearrangøren.

- Her i 2022 tror jeg, at alle rejsearrangører har nok at bakse med i forhold til corona. Så det er ikke lige nu, der er de store udviklingsplaner, men når der kommer ro på verden, så kan det da godt være, vi skal overveje at prøve igen. Det vil jeg ikke afvise, siger han.

Ole Kirchert Christensen, der er ansvarshavende redaktør på luftfartssitet Check-in.dk, mener, det er op ad bakke med udsigt til charter fra Karup. Rejseselskaberne koncentrerer sig i stigende grad om få og større lufthavne.

- Karup tilbyder en lufthavnsterminal uden de store shopping-muligheder og madsteder, som er med til at gøre det til en oplevelse for en familie forud for rejsen, fortæller Ole Kirchert Christensen.

Dernæst er det svært at sælge alle pladser i flyet ud over industriferien. I eksempelvis Billund og andre større lufthavne er der et væsentligt større marked og efterspørgsel, understreger han.