Formanden for baneudvalget, Per Jensen, blev kåret med prisen »Hverdagens Golfhelte«.

Karup-frivillig får pris som »hverdagens golfhelt«

Per Jensen er blevet anerkendt med prisen »Hverdagens Golfhelte« sammen med 11 andre frivillige udvalgt blandt alle Danmarks 186 golfklubber

PRIS Fredag var det den årlige Frivillig Fredag – eller den nationale frivillighedens dag – som blev fejret med et væld af aktiviteter over hele landet, og for Per Jensen, formand for baneudvalget i Karup Å Golfklub, var der måske ekstra grund til at dvæle ved dagen.

Per Jensen er nemlig blevet anerkendt med prisen »Hverdagens Golfhelte« sammen med 11 andre frivillige udvalgt blandt alle Danmarks 186 golfklubber.

Baggrunden for, at Dansk Golf Union sammen med sin hovedpartner GF Forsikring ville identificere nogle af heltene i Golfdanmark, er, at det ville stå sløjt til i de fleste klubber uden de frivillige kræfter.

- Nogle klubber er næsten udelukkende drevet af frivillige, så de betyder rigtig meget på mange forskellige områder – både i forhold til baner, klubhuse og forskellige aktiviteter, hvor de gør en kæmpe indsats. Det er vi meget glade og taknemmelige for, siger Søren Hvid, kommerciel ansvarlig i Dansk Golf Union.

I år er første gang, at Dansk Golf Union og GF Forsikring kårer og præmierer »Hverdagens Golfhelte«, men det er tanken, at det langt fra skal være den sidste.

- Fra DGU’s side ønsker vi at benytte dette koncept til at sætte en ekstra fokus på den store frivillige indsats som eksisterer i golfsporten. Vi er meget privilegerede med det store engagement, som lægges på alle arbejdsområder i golfklubberne. Men ligesom vi har en plan for de øvrige indsatsområder i golfklubben, bør vi også fastlægge en strategi for hvordan vi fastholder og rekrutterer frivillige. Dagligdagen er travl i de danske golfklubber, men vi skal huske anerkendelsen af alle dem som gør det muligt, og derved sikre det setup som er en helt central del af fundamentet i golfklubben, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

Den oprindelige indstilling af Per Jensen lød sådan her:

»Per er en drivkraft af en anden verden for vores golfklub og bane. KÅG er en 100 procent frivillig drevet klub og har derfor et stort behov for at mange yder en frivillig indsats. Klubbens største aktiv er dog vores bane og den har Per gået mange ekstra skridt i det frivillige for at holde. Han tager selv turnus på fairwayklipper hver 3. uge, passer vores vandingsanlæg og kontrollerer sprinklere står rigtig ved opstart også selvom der først startes op kl. 21 om aftenen - han tager bilen ud til banen ca. 5 km fra hans hjem og bruger ca. 1 time på at kontrollere det hele og slukker så for vand via mobil et par timer senere, dette HVER gang vi vander!! Dertil udgår han drivkraften i at passe vores maskinpark, som forhenværende helikopter mekaniker kan han godt lide at skrue i maskiner, men der bliver altså langt, langt mere end vi kan forlange af nogen i det. Han stiller op hver gang der spørges på ekstra hjælp til en given opgave, arbejdsdage o.l. Dertil er han en god humørfyldt kollega på golfbanen. Jeg sidder selv i BU med Per og kan rolig sige, at uden hans engagement kunne vi ikke holde banen i den stand vi har i dag.