Røde Kors søger indsamlere

Røde Kors har jubilæum og mangler indsamlere

KARUP Røde Kors I Karup har 124 frivillige, hvoraf knap 20 frivillige er med i mere end en aktivitet.

- Vi er alle udfordret af svære tider for mange borgere, og vi gør en stor dyd ud af at passe på hinanden i de fællesskaber, vi er en del af, siger formanden, Hanne Mette Thagaard.

- Parat til at handle - sammen om at handle - udsagn, som Røde Kors har som rettesnor i det daglige arbejde, og som vi sætter rigtig meget ind på, at vi har fokus på, både lokalt, nationalt og globalt, siger hun.

På lørdag kan man fejre 30-års jubilæum for genbrugsbutikken.

- Sidste år havde vi en salgsfremgang på 26 procent, og det bliver endnu højere i 2022. Det skyldes rigtig mange fantastiske frivillige og lokale donorer, som støtter tanken om, at genbrug er en god idé i en klimaudfordret verden, oplyser hun.

Det giver Røde Kord mange muligheder for at hjælpe, hvor behovene er.

- Vi har lige doneret 40.000 kr. til Sundhedsklinikken i Aarhus, 40.000 til Ukraine og 70.000 til katastrofefonden. Vi har været en del af gavekortordningen til Ukrainske fordrevne, og vi værner om vores frivillige, som er vores stærkeste aktiv i fællesskabet.

Landsindsamlingen står lige for døren. Søndag, d. 2. oktober samles ind.

Røde Kors-indsamlingen går til mennesker, der står alene. Katastroferamte, sultende og udsatte familier samt børn i udsatte familier i Danmark, hvor de voksne kæmper med job-usikkerhed, sygdom og økonomiske bekymringer. Børnene står udenfor, fordi der ikke er penge til fritidsaktiviteter, ferier, fødselsdage og alt det andet, deres klassekammerater deler og taler om.