Familien Williamsson markerede sig i den grad ved VM i 10 dans. Foto: Privat

Dansefamilie dominerede

Søskendeparret Errol Williamson og Ami Williamson blev nummer fire ved VM i Elblag

KARUP Selv om de mangedobbelte verdensmestre Bjørn Bitsch og Ashli Williamson for et par sæsoner siden stillede danskeskoene på hylden, er de stadig dybt involveret i sporten.

Ægteparret, der bor tæt ved Karup, er nu gået trænervejen.

De coacher Ashlis yngre søskende, og i weekenden kunne familien Williamson glæde sig over flere topplaceringer ved VM i 10 dans i polske Elblag.

Her blev søskendeparret Errol og Ami Williamson, der begge bor i Silkeborg, nummer fire og var tæt på at vinde bronze.

Endnu bedre gik det for broderen Earle Williamson, der sammen med Veronika Myshko vandt sølv.

Selv om Earl Williamson er dansker, repræsenterer duoen Ukraine, da Veronika Myshko kommer derfra. Parret bor og træner dog i Aarhus til daglig.

Stolt storesøster

Med resultaterne i Polen i weekenden fulgte Errol og Ami Williamson op på EM i Kiev i oktober, hvor det også blev til en fjerdeplads for de australskfødte Silkeborg-dansere. Ved det mesterskab dansede Earle Williamson og Veronika Myshko sig desuden til en førsteplads.

- Jeg er så stolt over at Earle og Veronika og Errol og Ami har gentaget succesen fra EM i september. Det er noget helt særligt, at ens tre søskende danser mod hinanden i finalen - det er ikke sket før.

- De har arbejdet målrettet med træningen, selvom vi på et tidspunkt ikke vidste, om VM ville blive aflyst på grund af covid-19, siger Ashli Williamson.

Bjørn Bitsch er også imponeret.

- Begge par var rigtig gode til at økonomisere med deres kræfter, så de kunne give den max gas i finalen. De havde trods alt været igennem 40 danse i alt i løbet af dagen, siger han.