Stort set alle ansatte hos Lars Trier har stået uden for arbejdsmarkedet, inden de blev ansat. Nogle unge er kommet i arbejdsprøvning på meget få timer og var så godt som afskrevet af læger og delvist af jobcenteret. Men det er alligevel lykkedes for Byens Kagemand at få dem ind i 20 timers fleksjob svarende til 10 arbejdstimer. Foto: Morten Hallstrøm

Bagermester hjælper ansatte videre i livet

Bagermester Lars Trier Nielsen fra Frederiks ansætter folk, der af forskellige grunde har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet

FREDERIKS Forleden var bagermester Lars Trier Nielsen og hans hustru, Iben Trier Nielsen, og to af deres ansatte fra Byens Kagemand i Frederiks i Turbinehallerne i Aarhus sammen med andre virksomheder, der var nomineret til CSR People Prize 2023.

Prisen er for virksomheder, der tager et socialt ansvar og ansætter folk, der af forskellige grunde har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

Byens Kagemand var sammen med to andre virksomheder nomineret i kategorien virksomheder under 250 medarbejdere, og selvom det var Den Jyske Kontrolcentral i Esbjerg, der løb med prisen, så var Lars Trier mere end tilfreds.

- Det var en stor oplevelse - også at se de andre virksomheder, der var med, siger Lars Trier.

Han har alt 32 medarbejdere, mens de to andre var langt større virksomheder med blandt andet HR-chefer ansat. Lars Trier har alle kasketterne på i firmaet. En dag kom folkene bag prisen og filmede i bageriet, og så gjaldt det om at promovere.

- Jeg tror i sidste ende det var marginaler, der adskilte de nominerede. Jeg er glad, selv om vi ikke fik prisen, smiler Lars Trier.

Han har haft bageriet i snart 40 år og har gjort en forskel for mange mennesker, der i forvejen ikke har haft det for let.

Juryen skrev i forbindelse med nomineringen, at den var imponeret over, hvordan et godt hjerte driver indsatsen.

»Selvom virksomheden er en del af en hård branche, hvor arbejdstider og -forhold gør det vanskeligt at finde arbejdskraft, leverer Byens Kagemand stærke resultater«.

Mange af de ansatte bliver henvist af kommunen eller teknisk skole, hvis de mangler en læreplads.

De fleste af de ansatte i bageriet er udlændinge.

- Jeg har polakker, ukrainere, grønlændere... - jeg har også to danskere ansat, smiler Lars Trier.

- Jeg får nogle stabile og loyale medarbejdere, når de er her, fortæller han.

37-årige Sørine Jeremiassen, der oprindelig er fra Grønland, var med i Turbinehallerne. Hun er et godt eksempel.

- Sørine var på kontanthjælp og var langt nede i dybet. Da hun var 32 år kom hun i lære her, og i dag står hun for bageriet, når jeg ikke er her.

- Til at starte med boede hun i Viborg, men da hun blev skilt, flyttede hun til Aalborg. Jeg fandt en bager i Aalborg, hvor hun kunne ansættes, og det var en god bager, men hun valgte at blive her, og nu kommer hun i hverdagene fire dage om ugen. Siden hun har været her, har hun fået kørekort og bil, fortæller Lars Trier.

Han erkender, at der også er udfordringer med ansatte.

- Men jeg er vant til at tackle udfordringer, og jeg får også noget ud af at se de ansatte vokse med opgaven, siger han.