Årets Ildsjæl Henny Larsen modtager blomster fra sidste års Ildsjæl Tom Jepsen, Frank Larsen har overrakt Henny et gavekort som følger med hæderen. Foto: RBS René Burow Sørensen

Fed byfest i Karup-Kølvrå

Karup-Kølvrå byfest var igen i år ganske vellykket

KARUP-KØLVRÅ Årets byfest bød på byvandring tirsdag. Hoppeborge og motorcykler onsdag. Idrætsdag for Karup skole og motionsløb torsdag. Grisefest m/live musik ved Rene Franz samt fest for byens børn og unge fredag.

Hvor lørdag var et overflødighedshorn af kendte og nye aktiviteter, som kåring af Karup-Kølvrå Ildsjæl, Streetfighter hvor 5 hold dystede i floorball, fodbold og basketball. Derudover blev afviklet et trylleshow i teltet, Anderally i Åresvad Å, Loppe- og kræmmermarked samt fest i teltet m/live bandet SHUBIDK. Søndag blev byfesten afsluttet i Kølvrå med bankospil, åbenhus i Multihuset og orienteringsløb.

Henny Larsen, der blev kåret til Årets Ildsjæl, har været frivillig i Røde Kors Karup i de sidste 20 år både i bestyrelsen, hvor hun er sekretær, og som en særdeles aktiv, solid og stabil frivillig i vores genbrugsbutik flere gange ugentlig, hvor hun arbejder med sortering og salg af donationer. Henny Larsen er en frivillig ildsjæl ikke bare i Røde Kors, men hun har gennem de sidste mange år påtaget sig mange frivillige opgaver i lokalområdet. Hun har i 32 år været tilknyttet Det danske Spejderkorps - Sct. Blicher divisionen som frivillig leder. Hun har i 40 år været frivillig i Sct. Georgs Gildet i Karup og er fortsat aktiv i bestyrelsen.

Hun arbejder fortsat som frivillig i Spilopperne i Viborg, en genbrugsforretning, hvor overskuddet går til de lokale spejdergrupper. Hun har ligeledes i mange år været i bestyrelsen for klubhuset i Kølvrå.

Hun har i 20 år været i bestyrelsen (formand) for OK Klubben i Kølvrå. Omsorgsklubben, hvis formål er at bryde lokal isolation, og Henny er stadig formand. Henny Larsen er en stor inspirator for alle frivillige, for hun viser, at selv om det af og til er svært at få det frivillige arbejde til at fungere og måske at få frivillige nok, så går hun altid forrest og viser vejen. Henny bliver 90 år d. 2. oktober i år, men har ikke tænkt sig at holde med alle sine frivillige opgaver.

Det vækker glæde hos os alle, for der er respekt for den stille, omsorgsfulde, vidende person, Henny er, og man glædes over at omgås Hennys varme og vindende væsen. Hun er motiverende og respekteret og et eksempel til efterfølgelse for alle frivillige. Et lokalområde som Kølvrå/Karup har brug for ildsjæle som Henny, man kan slet ikke eksistere uden, og det, der er så specielt og fantastisk ved Henny, er, at hun har været frivillig i mange årtier.

Ca. 180 motorcykler kunne ses på byfestpladsen onsdag aften. Foto: RBS René Burow Sørensen

Torsdag morgen mødtes 8 personer fra KKIK for at gøre klar til en hektisk Idrætsdag for Karup skole. Børnene på skolen skulle introduceres for floorball, håndbold, fodbold, gymnastik og basketball. Lyder måske som en let opgave, men ikke helt så let som først antaget af arrangørerne fra KKIK. 260 børn og voksne skulle gerne aktiveres i små 7 timer. Efter en kort intro gik børnene ud i deres forud opdelte hold, for at påbegynde en konkurrence på tværs af årgange og køn, hvor der blev dystet og hygget hele dagen. En dag hvor humøret var højt og fra arrangørenes perspektiv en helt igennem god dag, hvor alle kunne sammen og humøret var i top. Sidst på dagen fik de heldige vindere medaljer og applaus fra alle fremmødte. Heldigvis fik KKIK instruktørerne hjælp fra Bevægelse På tværs holdet, de var så venlige, med kort varsel og møde op for at servicere alle børn og voksne med saft, frugt og kage.

Der fightes på flere baner på hele Karup Skole område. Foto: RBS René Burow Sørensen

Som om ikke det var nok at børnene skulle gennemleve en hel udvidet skoledag med idræt, nej dagen afsluttes med Karup Å-løbet, et tilbagevende motionsløb som i år trak ca. 400 løbere, en del udefra kommende løbere men rigtig mange lokale. KKIK havde sponseret deltager gebyr for samtlige børn fra Karup Skole og Karup friskole.

En af de altid store trækplastre til byfesten er det tilbagevende Anderally var igen en succes. Flere og flere følger ænderne fra de smides i åen, når de bølger sig gennem vandet langs Lunden for at blive taget op igen små 20 minutter længere nede af åen.

Byfesten anno 2023 har været en god en af slagsen, hverdag med sine succeser, hvor især Idrætsdagen og fredagen fik virkelig mange Karup- og Kølvråborgere forbi byfestpladsen. Byfesten vender tilbage i 2024, sæt allerede kryds i kalenderen ud for uge 34.

Se mere på Dit Karup.dk.

Ivrige løbere - klar parat start. Foto: RBS René Burow Sørensen
Lokale børn hjælper med at få de mange ænder i åen. Foto: RBS René Burow Sørensen