FREDERIKS Der var den særlige bryllupskage, som Christina Cramer fra Frederiks var med til at bage, da Frederik og Mary blev gift.
Den var hun hjemme at bage en slags kopi af som en gave til Lars Trier, der gav hende chancen for at komme ud i verden som konditor.
Den kage var blot en af mange, der blev serveret, da Lars Trier og hans hustru Iben fejrede, at dset er 40 år siden, at de åbnede Byens Kagemand i Frederiks.
Der var også kransekage, små mazeriner, æblekagem, citronkage, brownies, muffins, små napolenshatte... og mange flere.
- Vi har bagt meget de seneste dage. Der er vel bagt for 60.000-70.000 kroner kage op til festen, sagde Lars Trier til avisen, da han tog imod masser og masser og masser af kageglade gæster i alle aldre i den ene af Alhedehallerne.
14.000 stykker kage var gjort klar, og hold da op, hvor der blev spist. Og drukket meget af kaffe og the.
Der var masser af folk til at sørge for, at der hele tiden var frisk kage på bordene.
Samlet kom der 1200 mennesker til det store kagebord.
Fyldt festival
Senere på dagen var der festival ved siden af Alhedehallerne, hvor stort set alle foreninger i Frederiks var med.
Knap 2000 mennesker kom ind på pladsen, og de skabte travlhed i barerne, oplyser Jonas Steiniche Jensen fra Alhedens IF.
- Vi er blæst bagover af den opbakning, som vi har fået, siger Steiniche Jensen.
Det var Byens Kagemand, der leverede musikken til den store fest, mens foreningerne stod for alt det praktiske.
Jonas Steiniche Jensen siger videre, at der nu skal holdes et møde om, hvordan man får samlet den store fest op, så den kan køre igen næste år.
- Det ser ud til, at vi har fundet en god model, hvor alle foreninger er med til at løfte opgaven, siger Jonas Steiniche.
En hjælp til det arbejde kan være den gavefond, som Lars Trier har oprettet i anledning af Byens Kagemands 40 års dag. I stedet for gaver bad han om, at man betalte penge ind på en bestemt konto.
Der er foreløbig kommet 40.000 kroner ind og indbetalingerne er ikke stoppet endnu.



Hvad mener du?
Har du en mening om eller kommentar til denne artikel, er du velkommen til at kontakte mig på min mail [email protected]
